Share

 Tiberiu AntipaAsociația T.I.B.E.R.I.U.S. s-a înființat din dorința de a veni atât în ajutorul copiilor și tinerilor instituționalizați, cât și a celor proveniți din medii sociale defavorizate, aflați în situații de risc (bătrâni, bolnavi, familii cu posibilități financiare și materiale reduse, oameni și copii ai străzii).

Echipa de management a Asociației T.I.B.E.R.I.U.S

 Președinte – Tiberiu Antipa are o experiență de trei ani în domeniile social, educațional și cultural-artistic. Deasemenea coordonează de proiecte menite să aducă o rază de lumină în viața unor semeni mai puțin norocoși.

Este un tânăr ambițios, crescut într-un mediu care inhibă dorințele și visele. A pornit singur în realizarea proiectului  Copiii, Speranța Viitoare a Lumii.  Proiectul era dedicat  integrării sociale și dezvoltării armonioase a copiilor proveniti din familii defavorizate sau centre de asistență socială. Practic, îi ajuta prin activități și concursuri pe colegii săi mai mici. Alături de ei a împărțit și bune, și rele . A urmat proiectul  Dăm Viață Viselor! În acesta a  organizat spectacole, cursuri și străngeri de fonduri pentru cei care nu au șansa de a fi alături de familie. În aceste proiecte  a implicat voluntari-copii talentați care s-au implicat în acțiunile proiectului. Deasemenea a căutat parteneri pentru a asigura de sărbători bucuria cadourilor. Tiberiu a devenit purtătorul de cuvânt al acestor copii. El continua lupta de ajutorare a celor abandonați de părinți în grija statului.

 Vicepreședinte – Diana Moldoveanu este medic pediatru și are o experiență de peste 10 ani în domeniul asistenței sociale. Diana derulării proiectelor si activităților educativ-sociale.

 Secretar General – Daniel Dobre este un tânăr instituționalizat cu aptitudini și experiență profesională în proiecte umanitare. Daniel este un activist în proiecte sociale derulate de-a lungul timpului, dând dovadă de perseverență, optimism, spirit de echipă, solidaritate și umanism.

„În urma experiențelor pozitive și succeselor obținute în urma derulării unor proiecte umanitare în beneficiul copiilor și tinerilor instituționalizați, am hotărât că este momentul să trecem la un alt nivel. Alături de colegii mei, am hotărât să înființăm Asociația T.I.B.E.R.I.U.S. Dorim să creăm o imagine oficială demnă de parteneriate și colaborări cu instituții private și de stat. Alături de oamenii minunați care au înțeles că iubirea aproapelui este mai presus decât orice, am reușit să aduc o rază de soare în sufletele unor copii lipsiți de căldura familiei, de siguranța unui cămin, de părinți și prieteni, de multe ori separați de frați și surori din cauza unor conjuncturi nefaste.

Ne-am străduit să organizăm activități educativ-culturale, excursii și activități de divertisment, evenimente artistice, concursuri sportive și de perspicacitate, festivități cu ocazia sărbătorilor religioase, târguri de artizanat cu obiecte confecționate de copii. Toate acestea au contribuit la ridicarea moralului acestora, la integrarea lor în colectivitate și societate, la creșterea nivelului de încredere față de semeni și la atenuarea sentimentului de marginalizare.

Am învins! Mi-am spus atunci când am reușit să-mi înving temerile, frustrările, nemulțumirile. Să las la o parte ura și indiferența față de o familie și o societate care m-au respins. Să caut și să găsesc soluții, să acționez cu perseverență pentru a-mi ajuta confrații, trecuți prin aceleași suferințe, lipsiți de afecțiunea maternă și paternă.

Atunci nu am realizat că va urma o altă etapă. Voi continua lupta pe alte fronturi alături de oameni dedicați. Vom înainta spre noi orizonturi în beneficiul celor mai puțin norocoși. Sper ca cei care mă cunoașteți și ne veți cunoaște să ne fiți alături în continuare prin proiectele noastre. Este momentul să se facă simțită prezența noastră în mod oficial pe scena societății civile românești cu un nume, un viitor brand, o idee, un mesaj, un scop și o misiune. Toate acestea fiind cuprinse în sufletul, titulatura, marca și imaginea Asociației T.I.B.E.R.I.U.S.‟

Tiberiu Antipa, Președinte

Stimați colaboratori,

Echipa Asociației T.I.B.E.R.I.U.S. dorește să-și exprime mulțumirea și gratitudinea față de toți sponsorii și colaboratorii și își exprimă dorința de a se extinde și de a-și diversifica activitățile. Astfel, echipa este deschisă recrutărilor de voluntari dornici să participe la programele, activitățile și evenimentele organizate.

Vă mulțumim și vă așteptăm!