Tiberiu Antipa și-a petrecut toată copilăria în centre de plasament. Acum are 24 de ani și propriul ONG, Asociația TIBERIUS, prin care ajută alți copii din orfelinate să învețe o meserie și să fie pregătiți să se descurce singuri. Crede că singura șansă pentru copiii din orfelinat este să învețe. Iar pentru a-i motiva, organizează în fiecare an tabere în care face ateliere și workshop-uri și le oferă copiilor experiențe unice, care să îi motiveze să învețe.

Plin de energie, foarte vorbăreț și optimist, Tiberiu ne-a povestit despre copilăria sa în orfelinat, despre cum a început să facă proiecte sociale și despre visul său de a crea un centru de plasament prin Asociața TIBERIUS.

CUM A FOST TABĂRA PENTRU COPII DE ANUL ACESTA?

Anul acesta a fost unul unic. În contextul pandemiei, nu mă așteptam să realizez această tabără, dar am vrut să avem continuitate cu proiectele pe care le-am avut în anii anteriori. Am reușit, într-un final, și a fost o tabără de vis pentru copiii din familii defavorizate și din centre de plasament. Am încercat să le ofer, timp de cinci zile, momente unice de care ei să își amintească peste ani, astfel încât să facă și ei, peste ani, ce am făcut eu pentru alții. Au venit 23 de copii cu vârste între 10 și 18 ani.

Articol integral: https://jysk.ro/blog/tiberiu-antipa-tot-ce-fac-acum-se-naste-din-minusurile-pe-care-le-am-avut-orfelinat