Un start ratat nu înseamnă o condamnare la eșec pentru tot restul vieții. Tiberiu Antipa reprezintă un model de reușită în viață pentru toți tinerii. Cu toate că și-a petrecut toată copilăria în centre de plasament, azi conduce un ONG prin care oferă șansa unei alte vieți tinerilor din orfelinate. Are doar 24 de ani, a scris două cărți și schimbă deja destinele multor tineri prin Asociația TIBERIUS (Tineret, Iubire, Bucurie, Empatie, Rațiune, Ideal, Umanitate, Speranță).

Tiberiu Antipa, tânărul fără copilărie

Din cei 24 de ani de viață, 21 a locuit prin orfelinatele din România. A fost abandonat într-o maternitate din București la câteva luni de la naștere.

Îmi doresc să îi cunosc pe cei care mi-au dat viață, dar cred că a trecut foarte mult timp în care am învățat să mă descurc singur, să mă bazez pe propriile forțe și pe ambiția de a merge mai departe.

A crescut la Leagănul de copii de la Arcul de Triumf din București până la 7 ani, apoi la o Fundație privată până la 14 ani și la un centru instituțional din sectorul 1 până la vârsta de 21 ani. Tiberiu Antipa nu și-a cunoscut niciodată părinții, dar a devenit el familie pentru alți tineri, ajutându-i să învețe o meserie și să se descurce singuri în viață.

Trăiește cu convingerea că educația e singura soluție pentru a reuși în viață, mai ales atunci când copiii cresc în orfelinate. Pe aceștia îi motivează prin tabere anuale constând în ateliere și work-shop-uri prin care tinerii își însușesc abilități noi.

Articol integral: https://elitaromaniei.ro/tiberiu-antipa-de-la-orfelinat-la-o-viata-dedicata-tinerilor-institutionalizati/