Beneficiarii direcți ai proiectului au fost liceenii Colegiului Dinu Lipatti și Viaceslav Harnaj, care  au fost angrenați în ateliere motivaționale sub îndrumarea unor tineri ce provin din centre de plasament, tineri ce poartă pe umerii lor povara unor povești ce merită ascultate de către noi, toți cei care considerăm că am dus sau ducem o viață foarte grea,.

Scopul acestui proiect constă în realizarea de activități de voluntariat, dezvoltare și diversificare a acțiunilor privind implicarea tinerilor în viața comunității în teme precum: incluziune socială, consiliere în carieră, piața muncii, motivare prin puterea exemplului.

Puține cursuri din programa școlară abordează consilierea profesoională, integrarea cu succes pe piața muncii și alegerea unui domeniu potrivit fiecărei  persoane în parte, care să asigure succesul pe viitor a fiecarui tânăr. Dorința de independență specifică vârstei, rupe dialogul dintre generații, și astfel, mulți tineri se rătăcesc  sau aleg tot felul de căi greșite. Aducem în fața lor tineri cu doar câțiva ani mai mari, care au înfruntat multe obstacole și care pot fi un bun exemplu demn de urmat.

De asemenea putem realiza cu acești tineri un proiect motivațional dedicat liceenilor, ce va avea în prim-plan, desfășurarea unui  curs, ce are drept scop, încurajarea și susținerea talentului și imaginației a fiecărui tânăr, și astfel să putem obține un mare succes pentru viiorul lor. În cadrul aceluiași curs enumerarea exemplelor de viață trăite de tineri, sunt sprijinite prin diferite opinii oferite de către câțiva oameni de specialite, pshiholoji și  pedagogi.

În acest s-au oragnizat două conferințe

23 martie – Colegiul Dinu Lipatti  și

20 octombrie – Colegiul tehnic Viaceslav Harnaj