POVEŞTI ŞI DESTINE. Vieţile tinerilor din centrele de plasament care au reuşit să-şi depăşească condiţia, aduse în faţa publicului„Poveşti şi destine!” – un proiect naţional în care tineri care au crescut în centre de plasament îşi spun  povestea despre felul în care s-au integrat în societate şi şansele pe care le-au avut, în faţa elevilor şi tinerilor din şcolile şi liceeele din întrega ţară.

Asociaţia T.I.B.E.R.I.U.S., condusă de Tiberiu Antipa, el însuşi un fost copil instituţionalizat, lansează un proiect deosebit, „Poveşti şi destine”. În cadrul acestuia îşi propune susţinerea unor conferinţe, în parteneriat cu alte asociaţii, în care să aducă în faţa copiilor şi tinerilor din diferite unităţi şcolare, exemple de persoane post-institutionalizate şi poveşti de viaţă ale celor ce şi-au depăşit condiţia, gândirea, concepţia şi au reuşit să scape de condamnarea la care sociatatea i-a supus prin instituţionalizare.

Conferinţele vor fi organizate la nivel naţional, în cât mai multe judeţe cu putinţă, în funcţie de finanţările pe care va reuşi să le obţină.

Unul dintre obiectivele propuse vizează alegerea, pe criterii stabilite iniţial, a doi participanţi din fiecare judeţ al ţării, pentru a le oferi un curs de calificare în domeniul dorit de ei şi, ulterior, susţinerea asociaţiei pentru a fi integraţi pe piaţa muncii.

asociatia-tiberius3„Dorinţa şi necesitatea noastră pentru a derula acest proiect spre realizare este sprijinul financiar de care avem nevoie din partea dumneavoastră, a publicului! Aşteptăm colaboratori şi parteneri. Conturile asociaţiei unde se pot face donaţii pentru acest proiect sunt: RON – RO88RNCB0091150826720001 şi EURO – RO61RNCB009115082672002” spuen Tiberiu Antipa. Oamnii de bine care îl pot ajuta să îşi susţină mai departe proiectul îl pot căuta la telefon 0720.442.826.

Asociația T.I.B.E.R.I.U.S., în colaborare cu Asociația JUNII, a derulat deja mai multe conferinţe din cadrul proiectului, în faţa copiilor din ciclul gimnazial din Școala Nr. 1 „Sfinții Voievozi” din București şi la  Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti”.

Sursa articol si foto: UniversulArgesean.ro