Povesti si destineAsociația T.I.B.E.R.I.U.S în colaborare cu Asociația JUNII a lansat proiectul „Conferința Povești și Destine”, cu scopul de a aduce în fața copiilor din ciclul gimnazial din Școala Nr. 1 „Sfinții Voievozi” din București, tineri modele de succes, care au crescut în centrele de plasament.

În fața a peste 80 de persoane, elevi, profesori, colaboratori și sponsori, cei cinci speakeri invitați le-au vorbit copiilor despre viața și condițiile din centrele de plasament din România, despre obstacolele și despre oamenii care i-au ajutat să reușească în viață. Printre liderii de tineri invitați să vorbească s-au regăsit și Tiberiu Antipa- Presedintele Asociatiei T.I.B.E.R.I.U.S., avand o experinta de peste trei ani in economie sociala, creeand proiecte pentru copii din centrele de plasament, eveniemnte caritabile cu ocazia sarbatorilor de Paste, 1 iunie si Craciun avand menirea de a aduce zambete copiilor loviti de soarta, Vișinel Bălan, inițiatorul Consiliului Tinerilor Instituționalizați, Ionuț Ursu – voluntar pentru cauze umanitare naționale și internaționale, Virgil Bălan – psiholog la DGASPC Sector 6 și Florin Ciobanu – student al Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică – Politehnica, București.

La finalul prezentărilor, tinerii au rămas plăcut impresionați de poveștile de viață ale speakerilor, ba chiar s-au arătat interesați pentru o discuție privată cu fiecare dintre vorbitori, aceștia devenind exemple de urmat și mentori ai elevilor.

Prin acest proiect, Asociația T.I.B.E.R.I.U.S în colaborare cu Asociația JUNII vor asigura cursuri de formare profesională, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, pentru câte doi copii proveniți din centrele de plasament sau familii defavorizate din fiecare județ și/sau sector din țară.

Proiectul „Conferința Povești și Destine” este finanțat prin programul de responsabilitate socială al companiei internaționale HL Display.

Partener

La Fantana