Excursie la Colinele ArgesuluiDuminica 29 mai 2016 ramane in memoria noastra o zi de neuitat, in care copii din Fundatia Filantropica Metropolis si cei din centrul de copii Sector 1, Bucuresti, au avut parte de o zi minunata uitand de grijile si tristetiile apasatoare.

La initiativa tanarului Tiberiu Antipa, au raspuns cu DA tineri voluntari cu o experienta bogata in lucru cu copii cu probleme sociale grave.  O doamna cu suflet, Larisa Maria Ilincescu, a avut un rol important in realizarea activitatiilor propuse la Parcul de aventura „Colinele Argesului”, insufletindu-si prietenii din dorinta de a oferi ajutor.

Sponsorul principal a fost Agentia de turism Phoenix, reprezentata de Oana Firoiu si Nita Marcela. Am ramas impresionati de gestul echipei Phoenix de a oferi un tort urias copiilor din centrele de stat cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Un colectiv de voluntari minunati alaturii de educatorii centrului, si-au adus aportul prin grija fata de copii, caldura cu care i-au inconjurat si dorinta ca ziua de duminica sa fie una perfecta.

Activitati desfasurate:

• „Atelierul de brutarie” unde micutii au framantat coca pentru realizarea unor painici pe care apoi le-au primit in dar.
  • „Soldat pentru o zi”, activitate care a simulat antrenamentele unui militar in primele zile de armata constand in prezenatarea Excursie la Colinele Argesuluisi distribuirea bonetelor, prezentarea busolei si a binoclului, tir cu arbaleta, traseul de dificultate pe busteni (mentinerea echilibrului), taras pe coate evitarea grenadelor, ochirea inamicului, tiroliana, plimbare cu ATV-ul (un deliciu si o doza de adrenalina pentru copii).

La finalul unei zile minunate au fost inmanate diplomele si premiile castigatorilor, atat pentru copiii participanti cat si pentru voluntarii si educatorii implicati.

Multumim tuturor celor care ni s-au alaturat si care au oferit inca o zi minunata copiilor fara parinti, aducandu-le in suflete bucuria si entuziasmul de a participa la activitati interesante, pe care poate unii dintre ei le vor alege ca viitoare meserii.

Fotografii: Lajos Kristof

Galerie foto